2 brød. Tilberedningstid: 20-25 min. Trækketid: 20-25 min.
Hævetid, i alt: ca. 1 time Bagetid: 30-35 min. Fryseegnet. Tips: Brødene kan
også bages i brødform.
#
250 g grahamsmel (4 dl)
5 dl vand
75 g gær
1 spsk salt
200 g mager kvark
ca. 600 g hvedemel (10 dl)
*
1. Hæld koghedt vand over grahamsmelet i en skål.
Lad det svale under et klæde til temperaturen er ca. 35 °C
(fingervarm).
2. Tilsæt gær og opløs den i den lune blanding.
Tilsæt salt og kvark.
3. Rør ca. halvdelen af hvedemelet i og slå dejen godt
sammen med en ske.
Ælt resten af melet i med hænderne til dejen er smidig.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. 40 min.
4. Tag dejen ud på et melet bord og del den i 2 portioner.
Rul ud til 2 brød.
Lad dem efterhæve tildækket på bageplade belagt med
bagepapir i 20 min.
5. Snit brødene med en skarp kniv.
Pensl dem med mælk eller vand og drys dem med lidt
grahamsmel.
Bag brødene på ovnens nederste rille i ca. ½ time ved 200 °C.
Lad brødene afkøle på bagerist.