Græskarkerner har en
næsten nøddeagtig smag. Rist dem og bland dem i brøddejen. De giver brødet
ekstra pift og velsmag.
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: natten over eller 1½ time. Bagetid: 40 min. Fryseegnet.
# (1 stort brød)
100 g græskarkerner
½ l vand
10 g gær
2 spsk olie
2 tsk salt
250 g durummel
ca. 350 g hvedemel
Pynt: 1 æg og 50 g
græskarkerner
*
Rør gæren ud i koldt
vand og tilsæt olie, salt, græskarkerner og de to slags mel.
Ælt dejen igennem,
dæk skålen med film og stil den i køleskab natten over.
Vend dejen ud på et
meldrysset og fold den sammen til et rundt eller aflangt brød.
Læg det med
sammenføjningerne nedad på en bageplade med bagepapir eller i en smurt form.
Lad brødet hæve 30
min. og varm ovnen op til 250 °C.
Pensl brødet med
sammenpisket æg og drys med græskarkerner.
Rids brødet og bag
det midt i ovnen 10 min.
Skru ned til 200 °C
og lad det bage færdigt 25-30 min.
Lad det køle af på
en rist.
Tips: Skal brødet
hæve hurtigt, så sæt gærmængden op til 25 g, brug lunkent vand og lad dejen
hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse ca. 1 time. Fortsæt som i
opskriften.
Rist græskarkernerne
på en tør pande til de "popper" og lad dem afkøle.
Se flere brød: brød
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin