(20 stk a ca. 20 g)
250 g koldt vand
75 g sødmælk
125 g smør "demi-sel"
¼ revet muskatblomme
½ g sellerisalt
½ g havsalt
250 g hvedemel Tipo "00"
4 æg
125 g reven Gruyere
Pynt: 1 æg og reven Gruyere
Kag vand, sødmælk og smør op.
Krydr med reven muskat, sellerisalt og havsalt.
Tilsæt hvedemel, rør grundigt til en lind dej og tag gryden væk fra komfuret.
Tilsæt æggene et ad gangen og rør til sidst den revne Gruyere i.
Fyld dejen på en sprøjtepose og sprøjt valnøddestore "smølfehatte" ud på en bagemåtte.
Pensl med sammenpisket æg og drys lidt reven Gruyere over.
Sæt gougèrerne i en 225º varm varmluftsovn, skru over på damp og samtidig ned på 175º og giv dem 4 minutter.
Fjern så dampen og bag dem færdig i 9-10 minutter.
Har man ikke ovn med damp, kan stilles en lille bakke kogende vand ind i bunden af ovnen.
Gougères kan bages 1 time før servering, men lun dem kort inden de sættes på bordet.
Red.: Gougères minder lidt om danske vandbakkelser tilsat ost.