Logo

Gode, sunde boller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g gær
2 dl vand
2 dl A-38
2 tsk salt
1 spsk brun farin
2 æg
2 ½ dl havregryn
2 store groftrevne æbler
3 mellemstore fintrevne gulerødder
75 g groftrevne mandler
100 g rosiner
1 tsk stødt kanel
2 tsk vaniljesukker
ca 800 g hvedemel
 
Gæren opløses i en skål i vand og A-38, der er lunet til det er fingervarmt - ca 37°C.

Salt og brun farin tilsættes og der røres til det er opløst.
Æggene røres i.
Tilsæt havregryn, æble, gulerod, mandler, rosiner, kanel og vanilje og bland godt.
Melet blandes i og dejen æltes til den er smidig og slipper skålen.
(Det er muligt at der skal lidt mere hvedemel i end opgivet.)
Dejen hæver tildækket i 45 minutter.
Når dejen er hævet til ca dobbelt størrelse formes den til boller, der
sættes på bageplade og efterhæver tildækket i 20 minutter.
Bollerne bages i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluftsovn 180°C) i 20-25 minutter.

Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men bollerne er færdige når de lyder hule når man banker dem i bunden med en finger.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.732 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her