25 g gær
2 dl vand
2 dl A-38
2 tsk salt
1 spsk brun farin
2 æg
2 ½ dl havregryn
2 store groftrevne æbler
3 mellemstore fintrevne gulerødder
75 g groftrevne mandler
100 g rosiner
1 tsk stødt kanel
2 tsk vaniljesukker
ca 800 g hvedemel
Gæren opløses i en skål i vand og A-38, der er lunet til det er fingervarmt - ca 37°C.
Salt og brun farin tilsættes og der røres til det er opløst.
Æggene røres i.
Tilsæt havregryn, æble, gulerod, mandler, rosiner, kanel og vanilje og bland godt.
Melet blandes i og dejen æltes til den er smidig og slipper skålen.
(Det er muligt at der skal lidt mere hvedemel i end opgivet.)
Dejen hæver tildækket i 45 minutter.
Når dejen er hævet til ca dobbelt størrelse formes den til boller, der
sættes på bageplade og efterhæver tildækket i 20 minutter.
Bollerne bages i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluftsovn 180°C) i 20-25 minutter.
Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men bollerne er færdige når de lyder hule når man banker dem i bunden med en finger.