Logo

Gode speltboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g gær
3 dl vand lunet
2 tsk salt
2 tsk sukker
2 spsk olie
250 g speltmel
ca 400 g hvedemel
2 dl hvedekerner
2 dl vand til kogning
 
Kog hvedekernerne i 2 dl vand i 2 min og lad dem derefter stå og køle af ca. 15 min.
Gæren røres ud i det lune vand og salt, sukker, olie og kogte hvedekerner tilsættes. Bland godt og tilsæt så speltmelet og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen så den netop slipper bordet og fingrene.
Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, dejen skal være en lille smule klistret.
Hæver 30 min.
Dejen formes til boller, der sættes på bagepapir på en bageplade og efterhæver 30 min.
Pensles med vand og drysses med lidt speltmel som pynt.
Bages ca. 20 min. i forvarmet ovn ved 200°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.049 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her