25 g gær
3 dl vand lunet
2 tsk salt
2 tsk sukker
2 spsk olie
250 g speltmel
ca 400 g hvedemel
2 dl hvedekerner
2 dl vand til kogning
Kog hvedekernerne i 2 dl vand i 2 min og lad dem derefter stå og køle af ca. 15 min.
Gæren røres ud i det lune vand og salt, sukker, olie og kogte hvedekerner tilsættes. Bland godt og tilsæt så speltmelet og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen så den netop slipper bordet og fingrene.
Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, dejen skal være en lille smule klistret.
Hæver 30 min.
Dejen formes til boller, der sættes på bagepapir på en bageplade og efterhæver 30 min.
Pensles med vand og drysses med lidt speltmel som pynt.
Bages ca. 20 min. i forvarmet ovn ved 200°C.