til ca. 15 boller
½ l. lunken vand
50 g gær
1 tsk salt
½ tsk sukker
1 dl god olie
2 dl durumhvedemel el. grahamsmel
hvedemel.
1 æg til at pensle med
Gæren røres ud i vandet, sukker, salt og olie røres i.
Durumhvedemelen el. grahamsmelen røres i.
Herefter tager du lidt hvedemel i af gangen.
Og så meget hvedemel, at du ender med en luftig og pæn dej.
Ikke for tør og tung, æltes godt og længe (ca. 4-5 minutter)
Dejen hæver under klæde i 20 minutter (el. jo længere jo bedre)
Herefter slås dejen ned og formes til boller, og lægges på en bageplade med bagepapir.
Her efterhæver bollerne min. 20 minutter.
Pensles med det piskede æg og bages i 15-20 minutter ved 200°C.
Tips: I stedet for grahamsmel og durum, kan der også bruges havregryn.
Vær dog obs på at det suger meget væske, så bollerne kan godt blive tunge, hvis du kommer for meget i.
Er også super gode hvis der kommes revet ost ovenpå inden de bages.
Egner sig også til brød i form.