250 g sirup
100 g sukker
65 g smør
12-13 g potaske
5-6 spsk varmt vand
¼ tsk nelliker
½ tsk kanel
1 tsk reven citronskal
2 spsk hakkede nøddekerner
2 spsk fint hakket pomeransskal
1 spsk fint hakket sukat
2 æg
315 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Pynt
Overtrækschokolade
Halve smuttede mandler
Sirup, sukker og smør smeltes og afkøles lidt, røres med potaske udrørt i vandet, krydderierne og den hakkede frugtskal.
Æggeblommerne røres i, derefter melet blandet med bagepulver.
Til sidst vendes de stift piskede æggehvider i.
Fyldes i velsmurt rouladeform (evt. lavet af papir).
Bages ved jævn varme 175ºC i ca. 25 minutter.
Udskæres i firkantede snitter, der pensles med smeltet overtrækschokolade (gerne mens de endnu er varme) og pyntes med halve smuttede mandler.