Logo

Gammeldags honningkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g sirup
100 g sukker
65 g smør
12-13 g potaske
5-6 spsk varmt vand
¼ tsk nelliker
½ tsk kanel
1 tsk reven citronskal
2 spsk hakkede nøddekerner
2 spsk fint hakket pomeransskal
1 spsk fint hakket sukat
2 æg
315 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Pynt
Overtrækschokolade
Halve smuttede mandler

Sirup, sukker og smør smeltes og afkøles lidt, røres med potaske udrørt i vandet, krydderierne og den hakkede frugtskal.
Æggeblommerne røres i, derefter melet blandet med bagepulver.
Til sidst vendes de stift piskede æggehvider i.
Fyldes i velsmurt rouladeform (evt. lavet af papir).

Bages ved jævn varme 175ºC i ca. 25 minutter.

Udskæres i firkantede snitter, der pensles med smeltet overtrækschokolade (gerne mens de endnu er varme) og pyntes med halve smuttede mandler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.831 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her