250 g marcipan
1 æg
mandelflager
små jordbær
Fyld:
75 g god mørk chokolade
3 dl piskefløde
Skær marcipanen i stykker, kom den i en køkkenmaskine og kør nogle sekunder.
Tilsæt ægget og kør det hele til en jævn dej.
Kom bagepapir på en plade, tegn 2 cirkler, ca 20 cm. i diameter, og
fordel dejen i cirklerne.
Bages lysebrune ved 175.°C i ca. 12 minutter.
Lad bundene køle lidt, træk forsigtigt bagepapiret af og lad bundene
køle helt af.
Bræk chokoladen i stykker, læg dem i en dyb tallerken og smelt dem over simrende vand eller i mikroovnen i 15-20 sekunder.
Lad chokoladen køle.
Pisk fløden stiv og rør chokoladen i.
Læg den ene bund på et fad, dæk den med chokoladefløden, læg den
anden bund over og dæk også den med chokoladefløde.
Lad tærten stå koldt i 2-6 timer.
Rist mandlerne i en stegepande eller på et fad i mikroovnen i 2-3 min.
Pynt tærten med jordbær og drys mandlerne over.