Logo

Gærkringle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
450 g hvedemel
50 g smør
50 g gær
2 dl mælk
1 spsk sukker
½ tsk salt
2 æg

Fyld:
150 g makroner
125 g smør
2 spsk honning
1 æg
¼ tsk salt
125 g rosiner
æg til pensling
1 spsk sukker
25 g mandler

Tag lidt hvedemel fra til udrulning og hak resten sammen med smørret og findel det til en grynet masse.
Rør gæren glat med halvdelen af den kolde mælk og kom den i.
Tilsæt sukker og salt.
Pisk æggene sammen med resten af mælken.
Gem lidt til pensling, hæld resten i og rør dejen sammen.
Lad den hæve tildækket, men ikke lunt til dobbelt størrelse.
Skær smørret i skiver, læg det mellem to stykker pergamentpapir og
rul det ensartet til ca. 20x25 cm.
Til fyldet knuses makronerne og røres med blødt smør, honning, æg og salt.
Tag dejen ud på melet bord.
Rul den dobbelt så stor som smørfladen.
Læg smørret på halvdelen.
Træk pergamentpapiret af og læg dejen henover.
Tryk kanten til og rul dejen i et aflangt flade.
Fold den samme i tre lag og rul den ud i et langt stykke, 18 cm bredt, 1 cm tyk og ca. 115 cm langt.
Dejen skal være tykkest på midten, som bliver kringlens bund.
Fordel fyldet langs midten af dejen.
Drys med rosiner og fold dejsiderne over fyldet.
Løft dejen over på en bageplade med bagepapir.
Det gøres lettest ved at lægge dejenderne sammen over midten.
Form en kringle.
Lad den efterhæve, tildækket, men ikke lunt, til dobbelt størrelse.
Pensel med æg, drysses med snittede mandler og sukker.
Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 250°C.
Efter 10 minutter dæmpes varmen til 200°C og bagningen fortsættes ca. 20 minutter.
Afkøles på plade.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.843 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her