Gærklejner egner sig fortrinligt til nedfrysning. Frosne klejner sættes i en 200ºC varm ovn i ca. 8 min og de er lige så gode som nybagte.
50 g gær
1 stor kop mælk (stor tekop)
2 æg
125 g margarine
2 spsk sukker
hvedemel til det slipper
½ kg svinefedt til stegning
Lun en stor kop mælk op til ca. 25-30ºC,kom derefter gær,æg,sukker og margarine i og rør det hele sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen slipper . Drys lidt hvedemel ud på bordet,og rul dejen ud uden at den bliver alt for tynd. Skær dejen ud med en klejnetriller,og vrid dem med det samme. Kom et ½ kg svinefedt i en gryde og varm op til det syder omkring en tændstik (den ende uden svovl). Kom derefter klejnerne op i fedtet og vend dem med en strikkepind. Klejnerne tages op når de er gyldne.
Serveres varme med evt. syltetøj , flormelis ell.lign.