Logo

Gærklejner fra Lolland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
1 stor kop mælk (tekop)
2 æg
125 g margarine
½ kg svinefedt
ca 500 g hvedemel (prøv dig frem)

 
Kom mælk, gær, margarine, sukker i en gryde og smelt det for svag varme
(max 37ºC).
Kom det derefter i en skål og tilsæt æg og drys hvedemel i til dejen slipper.
Rul den ud til ca 3-4 mm tykkelse og skær dejen ud med en klejnetriller,
vrid klejnerne og steg dem i opvarmet svinefedt til de er gyldenbrune.
Efter endt stegning dryppes klejnerne af på køkkenrulle eller lign.  
 
Egnsret fra Lolland

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.231 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her