¾ dl hvedemel
1 spsk brun farin
2 tsk kakao
1 ½ dl mælk
1 æg
fedtstof til stegning
Jordbær:
1 l jordbær
½ dl Grand Marnier eller anden appelsinlikør
Fyld:
1 spsk smør eller margarine
½ dl hvedemel
¾ dl sukker
1 ½ dl kaffefløde
1 æggeblomme (pasteuriseret)
2 æggehvider (pasteuriserede)
1 tsk vaniljesukker
flormelis til pynt
Sigt hvedemel, farin og kakao i en skål.
Pisk mælk og derefter ægget i.
Stil i køleskab i 30 minutter.
Steg fire pandekager.
Nip og skyl jordbærrene, og skær dem i skiver.
Læg dem i en skål, og hæld likøren over.
Stil i køleskab i nogle timer.
Fyld:
Smelt fedtstoffet i en kasserolle.
Tilsæt hvedemel, og rør det godt.
Tilsæt sukker og fløde.
Kom æggeblommerne i og lad det køle af.
Pisk æggehviderne stive med vaniljesukker.
Vend forsigtigt hviderne i cremen.
Hertil kan alt tilberedes i forvejen.
Inden serveringen stilles ovnen på 175°C.
Smør en bradepande med lidt fedtstof.
Læg pandekagerne i bradepanden, og fordel fyldet ovenpå.
Fold pandekagerne sammen, og stil dem i ovnen i ca. 8 minutter.
Fordel jordbærrene på fire tallerkener, og læg forsigtigt de fire bagte pandekager på.
Drys med sigtet flormelis.