175 g smør
175 g farin
250 g hvedemel
2 tsk krydderibagepulver
3 æg
250 g rosiner
150 g røde cocktailbær
3 spsk syltet ingefær
3 spsk sherry rom eller whisky
25 g angelica eller grønne cocktailbær
50 g valnødder
1 lille glas æblegelé
Desuden:
25 g smør
rasp
Smør en springform grundigt med smør og drys den med rasp.
Hæld rosiner i en skål.
Øs sherry, rom eller whisky over. Lad det stå og trække.
Rør i det af og til.
Hak 100 g af de røde cocktailbær groft, gem resten til pynt.
Rør smør og sukker, til det er blødt og luftigt.
Sigt hvedemel og bagepulver. Rør det i smørret skiftevis med æggene.
Rør rosiner, hakkedecocktailbær og hakket ingefær i dejen.
Dejen skal være temmelig tung, man kan evt. tilsætte en anelse vand.
Kom dejen i springformen.
Læg angelica (skåret i strimler), de røde cocktailbær og halve valnødder i cirkler ovenpå kagen.
Stil formen i en varm ovn ved 160°C i 1 time.
Sænk varmen til 150°C og lad kagen bage endnu 2 timer.
Prøv med en kødpind, om den er gennembagt.
Lad den køle af i formen 5 minutter og vand den derefter ud på en
bagerist – den pyntede side opad.
Varm æblegelé i en lille kasserolle.
Lad den køle af. Når den er ved at stivne, hældes den over kagen.