Tærtebund:
1 æg
50 g sukker
300 g hvedemel
150 g smør/margarine.
Fyld:
750 g velmodne danske blommer æbler og/eller pærer
2 spsk smør/margarine
25 g sukker.
Topping:
50 g hvedemel
50 g farin
Sukker eller rørsukker
50 g koldt smør
50 g hakkede nøddekerner eller nøddeflager
¼-½ tsk stødt kanel.
Tærtedej: Æg og sukker piskes tykt.
Melet røres i, og smør/margarine smuldres i dejen, der æltes glat og stilles
køligt i en times tid.
Dejen rulles ud.
En tærteform (24 cm i diameter) beklædes med dejen.
Bunden prikkes, og tærten sættes koldt.
Et stykke bagepapir lægges i bunden af tærten, og der fyldes op med
tørrede bønner eller ris.
Tærten forbages ved 200ºC i ca. 15 minutter.
Bunden tages ud af ovnen, og bagepapir samt bønner/ris fjernes (disse
afkøles og gemmes til en anden bagning - de kan bruges mange gange).
Fyld: Blommerne udstenes, æbler/pærer skrælles og kernehusene tages ud. Al frugten skæres i mindre stykker.
Frugtstykkerne varmes igennem i smør/margarine i ca. 1 minut.
Der drysses sukker på, og frugten afkøles lidt.
Alle ingredienser til topping hakkes og smuldres sammen.
⅓ af toppingen fordeles i bunden af tærten.
Frugtstykkerne lægges oven på, og resten af toppingen fordeles øverst.
Tærten bages færdig ved 200ºC i ca. 20 minutter til den er rigtig gylden og sprød.
Tærten serveres med blødrørt vaniljeis, cremefraiche, flødeskum eller
velafdryppet yoghurt rørt til med lidt sukker og vanilje.