Tærtedej:
175 g hvedemel (3 dl)
125 g smør
50 g flormelis (1 dl)
1 æggeblomme
Fyld:
75-100 g mørk chokolade
1 dåse abrikoser
1 dåse mandariner
Gele:
3 blade husblas
1 ½ dl frugtlage
Smuldr smør i melet til tærtebunden.
Tilsæt flormelis og saml hurtigt dejen med æggeblommen.
Læg dejen koldt 1 time.
Rul dejen ud og beklæd en aflang tærteform, ca. 12x35 cm, med den.
Bag tærtebunden 12-15 min. ved 200ºC.
Lad bunden blive kold.
Udblød husblasen til geleen i koldt vand.
Varm frugtlagen til kogepunktet.
Knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme lage under omrøring. Lad geleen svale.
Smelt chokoladen stivne.
Læg frugten i et pænt mønster.
Øs geleen, når den er tykflydende, over frugten med en ske.
Stil tærten koldt.
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid, dej: 1 time.
Bagetid: 12-15 min.
Ikke fryseegnet.