Til 2 stjerner à 24 cm
40 g gær
500 g rugmel
sødemiddel svarende til 20 g sukker
30 g smør
200 g af hver: tørrede abrikoser, figner, dadler, blommer og æbleringe
100 g af hver: hasselnødde- og valnøddekerner
100 g tørret frugtmix i små tern
100 g rosiner
2 tsk kanel
1 tsk nellike
fedtstof til formen
50 g sukkerfri abrikosmarmelade
14 tørrede abrikoser
*
A. Smuldr gæren og opløs den i 2½ dl lunkent vand.
Ælt mel, sødemiddel og smør i.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
B. Hak de tørrede frugter og nødder.
Ælt dem grundigt sammen med frugtmix, rosiner og krydderier ind i dejen.
C. Tryk dejen ud i to smurte stjerneforme eller tilsvarende store, runde forme og bag dem i en forvarmet ovn ved 175°C (varmluft 155°C) i ca. 60 min.
D. Varm marmeladen op.
Tag stjernerne ud af formene og smør marmelade på.
Tryk de tørrede abrikoser flade og stik små stjerner ud.
Pynt kagerne med disse stjerner.
Tips: Tørrede frugter har tre til fire gange så mange kalorier som frisk frugt, men er på grund af deres mange mineraler, vitaminer og fibre, et værdifuldt næringsmiddel. Diabetikere bør dog ikke spise tørrede frugter i store mængder, men julebagværket kan sødes og pyntes med dem. Køb kun usvovlede frugter.
Per Portion 754/180 kJ/kcal. 3 g protein. 5 g fedt. 29 g kulhydrat. 5 g fibre.