Logo

Frugtstjerner - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Til 2 stjerner à 24 cm

Til 2 stjerner à 24 cm

 

40 g gær

500 g rugmel

sødemiddel svarende til 20 g sukker

30 g smør

200 g af hver: tørrede abrikoser, figner, dadler, blommer og æbleringe

100 g af hver: hasselnødde- og valnøddekerner

100 g tørret frugtmix i små tern

100 g rosiner

2 tsk kanel

1 tsk nellike

fedtstof til formen

50 g sukkerfri abrikosmarmelade

14 tørrede abrikoser

*

A. Smuldr gæren og opløs den i 2½ dl lunkent vand.

Ælt mel, sødemiddel og smør i.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.

 

B. Hak de tørrede frugter og nødder.

Ælt dem grundigt sammen med frugtmix, rosiner og krydderier ind i dejen.

 

C. Tryk dejen ud i to smurte stjerneforme eller tilsvarende store, runde forme og bag dem i en forvarmet ovn ved 175°C (varmluft 155°C) i ca. 60 min.

 

D. Varm marmeladen op.

Tag stjernerne ud af formene og smør marmelade på.

Tryk de tørrede abrikoser flade og stik små stjerner ud.

Pynt kagerne med disse stjerner.

 

Tips: Tørrede frugter har tre til fire gange så mange kalorier som frisk frugt, men er på grund af deres mange mineraler, vitaminer og fibre, et værdifuldt næringsmiddel. Diabetikere bør dog ikke spise tørrede frugter i store mængder, men julebagværket kan sødes og pyntes med dem. Køb kun usvovlede frugter.

 

Madopskrift billede

Per Portion 754/180 kJ/kcal. 3 g protein. 5 g fedt. 29 g kulhydrat. 5 g fibre.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.850 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her