Her drysset med valset havregryn og knækkede hvedekerner. 1
brød. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 35-40 min.
Fryseegnet
#
50 g gær
¼ liter vand
¼ liter kærnemælk
2 spsk smør
1½ tsk salt
ca. 25 g hvedeklid (1 dl)
70 g knækket hvede (1 dl)
50 g solsikkekerner (1 dl)
30 g valsede havregryn (1 dl)
150 g fuldkornshvedemel (2¼ dl)
ca. 400 g hvedemel (ca. 7 dl)
*
1. Smuldr gæren i en dejskål og tilsæt lunet vand.
Udrør gæren og tilsæt kærnemælken.
2. Kom resten af ingredienserne i undtagen hvedemelet.
3. Kom hvedemelet i lidt ad gangen til dejen er smidig.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. 1 time.
4. Del dejen i 2 portioner og form dem til 2 aflange brød.
Sno dem om hinanden (se billede 4).
Læg brødet på en smurt eller melet bageplade og lad det
efterhæve i en halv time.
5. Pensl brødet med vand og drys med lidt mel og havregryn.
Bag det lidt under midten af ovnen ved 200 °C ca. 40 min.
Lad det svale på bagerist.
Franskbrød med kerner
1. Vej eller mål alle ingredienserne. Alt skal have
stuetemperatur.
2. Rør klid, knækket hvede, solsikkekerner, havregryn og
fuldkornshvedemel i dejvæsken.
3. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. 1 time.
4. Form 2 tykke dejpølser og sno dem tæt om hinanden.
Lad brødet efterhæve i en halv time.
Tips: Grovfranskbrød kan varieres med forskellige grove
melsorter. Beregn dog altid til 50 g gær og ½ liter væske ca. 750 g mel, deraf
ca. ½ kg hvedemel.