Logo

Franskbrød - varm hævning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
3 dl mælk
25 g gær

Melet sigtes med salt og sukker.
Mælken opvarmes til 28-30ºC, gæren udrøres i lidt af denne.
Alt sammenæltes til en let sammenhængende dej, der henstilles til hævning.
Tildækket med et låg eller et klæde opvredet i koldt vand.
Når dejen er hævet til det dobbelte, formes den til et brød, der stilles på en smurt bageplade, eller lægges i en smurt form, hvorefter dejens overflade gives nogle snit med en skarp kniv.
Efterhæves i 10-15 minutter.
Pensles og bages lysebrunt ved 200ºC

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.401 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her