200 g ren, mørk chokolade
200 g smør eller margarine
4 æg
160 g sukker
150 g hvedemel
1 dl grofthakkede nøddekerner
1 tsk bagepulver.
Pynt: Reven chokolade og flødeskum af 1 dl piskefløde.
Brug en 1 ½ liters springform med løs bund. Smør den godt og drys med hvedemel, hakkede nødder eller kokosmel.
Tænd ovnen på 225°C.
Bræk chokoladen i småstykker og smelt den i vandbad.
Smelt fedtstoffet og lad det svale lidt af.
Hæld fedtstof og chokolade sammen.
Pisk æg og sukker omhyggeligt og tilsæt forsigtigt chokolademassen. Bland hvedemel, nødder og bagepulver og vend det i dejen med blide bevægelser.
Hæld dejen op i formen og bag kagen i 15- 20 min.
Når kagen er afkølet, pyntes den med groftreven chokolade.
Til slut lægges en fin kant flødeskum om hele herligheden.
Tips: Skær kagen i smalle stykker. Den er kompakt og mætter