(4 brød)
Man kan genfinde dette brøds facon i mange lande. Det forestiller livets træ, det gamle symbol på den livgivende kraft. Fougasse stammer fra middelhavsområdet og er selvfølgelig bagt med olivenolie.
3 dl vand
3 spsk olivenolie
10 g gær
2 tsk salt
30 g durumhvedemel
425-550 g hvedemel
Bland olivenolie og vand, og varm det op, til det er lunkent. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt salt, durumhvede og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt, helst i en køkkenmaskine, for det kræver kræfter og tager lang tid at få et vellykket brød. Dæk til med film, og lad dejen hæve i køleskabet i 12 timer.
Del dejen i 4 stykker, og lad dem hvile på køkkenbordet i 20 min. Rul dejen ud til ovale brød, der er ca. 2 cm tykke.
Skær 4 snit i hver side, og træk dejen lidt fra hinanden, så brødene kommer til at ligne små træer. Læg brødene på en smurt bage plade, og lad dem efterhæve under et klæde i 2 timer på et lunt sted.
Bages i ovnen ved 250º på nederste rille i 5-8 min. Pensles med olivenolie og drysses med groft salt og/eller friske krydderurter. Lad dem køle af på en bagerist.