Rigtig store, herlige muffins, der virkelig mætter. Med eller uden fyld; det er den samme grunddej til begge. Muffins uden fyld egner sig til at spises varme til morgenmad med smør, honning og banan. På andre årstider kan man bruge spinat i stedet for nælder eller skvalderkål.
1 l løst pakkede nælder, skvalderkål eller spinat
1 dl olivenolie
5 dl hvedemel
3 ½ dl grahamsmel
3 tsk bagepulver
1 tsk urtesalt
3 æg
2 dl vand
2 dl kærnemælk eller yoghurt
1 dl kvark
Blend nælder og olivenolie.
Bland alle de tørre ingredienser.
Pisk det øvrige sammen og bland så hurtigt det hele.
Fyld 10 store muffinsforme og bag dem i ca. 25 minutter ved 175°C.
Med fyld:
10 soltørrede tomater i olie
1 ½ dl kvark
100 g feta
1 rødløg i skiver
Skær tomaterne i stykker.
Lav en fordybning i hver muffin og fordel fyldet.
Bag muffins i ca. 25 minutter ved 175°C.