Lækkert brød til weekenden. Du kan bruge foccacia som
tilbehør til varme supper, forskellige hverdagsretter og til tapas.
Dette madbrød vil med garanti vække glæde, hvad enten det
serveres som tilbehør til aftensmaden, eller det kommer på bordet som en
eftermiddagssnack med smør på.
Vær opmærksom på, at brødet skal hæve i minimum 3 timer,
inden det skal bages.
Tilberedningstid: 30 min.
# Ingredienser
300 g hvedemel
250 g durummel
1½ tsk salt
4 kviste frisk rosmarin
1 dl olivenolie
4 dl lunken vand
15 g gær
1 tsk sukker
*
Fremgangsmåde:
Rør vand, gær, ½ dl olie, salt og sukker sammen.
Kom hvedemel og durummel i lidt ad gangen.
Dejen skal være våd og smidig, så hold øje med den – måske
der skal lidt mere eller mindre mel i.
Ælt et par minutter.
Lad dejen hæve.
Hvis du koldhæver dejen, skal den hæve omkring 6-7 timer.
Hvis du lader dejen hæve i stuetemperatur, skal den hæve
omkring 3 timer.
Hak rosmarin fint, og bland det med ½ dl olivenolie.
Efter hævning:
Kom dejen i en bradepande eller et ovnfast fad, som du
smører med olie og lægger bagepapir i.
Tryk dejen ud i hjørnerne med fingrene.
Hæld rosmarinolien på brødet, og tryk det ned i dejen, så
der opstår små huller.
Drys salt på brødet, og lad det hæve i 15 minutter.
Efter hævning kommes brødet i en forvarmet ovn på 225 °C
varmluft i cirka 20-25 minutter.
Når brødet er færdigbagt, kan det stænkes med mere
rosmarinolie, hvis man vil have det mere 'fugtigt'.
Pynt eventuelt med friske rosmarinblade.