Logo

Flydende æbleskiver med blåbær­syltetøj

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

krydret med ahornsirup og rødvin
 
De meget "gamle" flydende æbleskiver er ikke helt så tunge som dem, vi oftest i dog forbinder med æbleski­ver. De flydende egner sig godt som dessert efter en god middag!
Beregn ca. 3 skiver pr. person. Tilbered evetuelt en dobbelt porti­on syltetøj. Det er ja fortrinligt hele vinteren igennem.
 
6 æbler
Citronsaft
1 dl Cointreou
 
Dej:
150 g hvedemel
2 æg
½ dl øl
Salt
Vanille
1 æggehvide
 
Fritering: Olie, flormelis
 
Blåbærsyltetøj:
500 g blåbær
5 spsk ohornslrup
5 spsk rødvin
Et par dråber citronsaft
 
Dej: Pisk hele æg, hvedemel, øl, vanilje og salt til en dej.
Lad hvile et par timer og vend så med pisket æggehvide.
Skræl æbler og udstik kernehuset.
Skær æblerne i skiver og mariner i citronsaft og Cointreau.
 
Fritering: Tør æbleskiverne godt og dyp dem i dejen.
Kog dem nogle stykker ad gangen i den hede olie i et par minutter; til de er gyldne og sprøde.
Læg dem på fedtsugende papir.
Skal æbleskiverne ikke serveres med det samme, kan de varmes i en hed ovn.
Drys med flormelis lige inden servering.
 
Blåbærsyltetøj: Kom alle ingredi­enser i en gryde og lad simre, til blåbærrene er møre, men ikke helt kogt i stykker,
Ske syltetøjet i et skoldet glas og opbevar køligt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.118 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her