krydret med ahornsirup og rødvin
De meget "gamle" flydende æbleskiver er ikke helt så tunge som dem, vi oftest i dog forbinder med æbleskiver. De flydende egner sig godt som dessert efter en god middag!
Beregn ca. 3 skiver pr. person. Tilbered evetuelt en dobbelt portion syltetøj. Det er ja fortrinligt hele vinteren igennem.
6 æbler
Citronsaft
1 dl Cointreou
Dej:
150 g hvedemel
2 æg
½ dl øl
Salt
Vanille
1 æggehvide
Fritering: Olie, flormelis
Blåbærsyltetøj:
500 g blåbær
5 spsk ohornslrup
5 spsk rødvin
Et par dråber citronsaft
Dej: Pisk hele æg, hvedemel, øl, vanilje og salt til en dej.
Lad hvile et par timer og vend så med pisket æggehvide.
Skræl æbler og udstik kernehuset.
Skær æblerne i skiver og mariner i citronsaft og Cointreau.
Fritering: Tør æbleskiverne godt og dyp dem i dejen.
Kog dem nogle stykker ad gangen i den hede olie i et par minutter; til de er gyldne og sprøde.
Læg dem på fedtsugende papir.
Skal æbleskiverne ikke serveres med det samme, kan de varmes i en hed ovn.
Drys med flormelis lige inden servering.
Blåbærsyltetøj: Kom alle ingredienser i en gryde og lad simre, til blåbærrene er møre, men ikke helt kogt i stykker,
Ske syltetøjet i et skoldet glas og opbevar køligt.