25 g gær
2 ½ dl letmælk el. vand
2 æg
2 spsk olie
1 tsk salt
½ spsk sukker
7-8 dl hvedemel
2 spsk sesamfrø
Smuldr gæren ned i et dejfad.
Varm mælk eller vand til fingervarme og opløs gæren i lidt af væsken. Rør melet i lidt ad gangen og arbejd dejen sammen til den slipper fadet. Lad dejen hæve i 30 min.
Arbejd dejen smidig på et bord og skær ⅓ del fra.
Del herefter hver dejdel i 3 stykker og rul dem ud til 30 cm lange
længder.
Du får 3 store og tre mindre længder.
Læg de store længder ved siden af hinanden og flet dem sammen.
Læg den færdige fletning på bagepapir på en bageplade og tryk den en anelse til.
Flet de mindre længder på samme måde og læg den lille fletning ovenpå den store.
Tryk fletningerne let sammen og lad brødet hæve i 20 min.
Pisk 1 æg sammen, pensl brødet, drys med sesamfrø og bag det ved 200°C i ca 40 min på midterste rille.