Dej:
2 dl piskefløde
100 g smør
40 g gær
1 æg
1 æggeblomme
40 g sukker
400 g hvedemel
Pensling:
1 sammenpisket æg
2 spsk fløde
Pynt:
35 g smuttede hakkede mandler
lidt tesukker
Smør og og fløde varmes til smørret er smeltet.
Hæld det over i et andet fad, og når det er håndvarmt smuldres gæren i.
Æg og æggeblomme piskes sammen med sukkeret og blandes i.
Melet æltes i til slut.
Slå dejen godt op ad siden af fadet inden den stilles til hævning.
Lad den hæve 30 minutter.
Dejen slås sammen og deles i 4 lige store dele.
Lav en bolle af hvert stykke dej og rul den ud til en cirkel, 15 cm i diameter.
Del hver cirkel i 4 og form nu hver trekant til horn ved at rulle dem sammen fra den brede side.
Læg hornene på en bageplade og lad dem hæve 20 minutter.
Pensl nu hvert horn med æggeflødemassen, der er rørt sammen, og drys med mandler og tesukker.
Hornene bages ved 200°C på midterste rille, til de er smukt gyldne, ca. 15-20 minutter.