Logo

Festlig kagemand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
2 dl mælk
2 æg
100 g smør eller margarine
100 g sukker
500 g hvedemel

Remonce:
100 g smør eller margarine
100 g mørk farin
Pynt:
glasur
forskelligt slik

Lun mælken og rør gæren ud i den lune væde.
Pisk æg og blødgjort fedtstof i.
Bland sukker og melet i og ælt dejen godt sammen.
Lad dejen hæve i 20 minutter.
Del dejen i tre dele - to store og en mindre.
Rul de store stykker ud ca. 20x40 cm og den mindste del ca. 20x25 cm. Rør remonce sammen af fedtstof og farin og fordel det på dejstykkerne.
Rul dem sammen som til roulade.
Brug den mindste del til hovede og de to andre dele som overkrop og arme samt underkrop og ben.
Efterhæv kagenmanden 20 minutter.
Pensl med æg og bag kagemanden ca. 20 minutter ved 200°C.
Lad kagen svale af på en rist.
Rør glasur af flormelis og vand og farv det evt. med frugtfarve.
Pynt kagen med glasur og forskelligt slik.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.835 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her