125 g ukrydret svinefedt
175 g sukker ( 1 ¾ dl )
2 tsk vaniljesukker
225 g hvedemel ( 4 ½ dl )
½ tsk hjortetaksalt
Fedtet smeltes ved ganske svag varme, fjernes fra varmen og røres med
sukker og vaniljesukker.
Hvedemel og hjortetaksalt sigtes sammen og tilsættes lidt efter lidt.
Dejen trilles i fingertykke pølser, der snittes i småstykker.
Disse trilles så længe, at kuglerne bliver bløde og smidige.
Dejen er nemlig ret tør og smuldrende.
Kuglerne trykkes flade på plader med bagepapir, til de er ½ cm høje og
på størrelse med 5-kroner.
Pladerne stilles i forvarmet ovn.
Bages ca. 15 min.ved 165°C.
Fedtkager skal være helt blege, de skal hæve under bagningen, og
overfladen skal krakelere.
Stammer fra det sønderjyske.