Logo

Fastelavnsboller, smørbagte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rigtige wienerbrøds boller som den gode bager vil bage dem

Til 30-35 boller:

2 dl vand

50 g gær

2 æg

700 g hvedemel

50 g sukker

50 g smør

1 tsk salt

500 g iskoldt smør til udrulning

Fyld: flødeskum, kagecreme eller jordbærcreme/rabarbercreme

Pynt: flormelis eller kakaoglasur

 

Opløs gæren i vand.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen smidig cirka 3-4 minutter.

Form dejen til en stor tyk firkant.

Bank de 500 gram smør firkantet og fladt med hænderne og læg det i midten af dejen.

De 4 sider fra dejen lukkes rundt om smørret, så det bliver pakket ind.

Udrul dej og indpakket smør til 6-8 mm tykkelse.

Dejen skal være aflang.

En ⅓ af dejen foldes hen over en ⅓ af midten.

Den ⅓ af dejen, der ikke er foldet endnu, lægges over de foldede ⅔.

Dejen udrulles igen til 6-8 mm tykkelse og foldes som før.

Denne proces gøres endnu en gang.

Dejen skal altså foldes og udrulles tre gange i alt.

Vigtigt: Hvis dejen er for stram at udrulle, skal den muligvis hvile 5 minutter i køleskab efter hver udrulning.

Læg dejen i køleskab 20 minutter.

Herefter udrulles den til 3-4 mm tykkelse.

Skær dejen ud i firkanter 10x10.

De 4 hjørner på hvert kvadrat foldes op til hinanden.

De vendes på hovedet og sættes på bageplade beklædt med bagepapir.

Bollerne stilles meget lunt cirka 2 timer.

Bollerne bages 12-13 minutter ved 210°C.

Når bollerne er helt afkølede, klippes de op eller skæres over.

De fyldes med kagecreme og flødeskum og pyntes med kakaoglasur.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.688 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her