Ca. 10 stk
½ kg hvedemel (godt 8 dl)
2 ½ dl mælk
50 g gær
1 tsk stødt kardemomme
2 spsk sukker
125 g smør
Fyld:
4 spsk smør
4 spsk sukker
75 g rosiner
50 g hakket sukat
50 g hakket pomeransskal
50 g hakkede cocktailbær
æg
Udrør gæren i lunken mælk.
Rør de 50 g af smørret sammen med sukker og rør det i gærvæden sammen med korender, sukat og kardemomme, hakket pomeransskal samt hvedemel.
Ælt dejen godt sammen.
Sæt den til hævning på et lunt sted i 1 time.
Ælt nu resten af det bløde smør i dejen og udrul den til en 1 cm tyk plade.
Udskær i 5-6 cm firkanter.
Rør 4 spsk smør og 4 spsk sukker sammen og rør 75 g rosiner, 50 g hakket sukat, 50 g hakket pomeransskal og 50 g grofthakkede cocktailbær i.
Fordel det på dejpladerne.
Fold hver dej stykke om fyldet.
Sæt bollerne med sammenføjningen nedad på bagepladen belagt med bagepapir.
Lad dem efterhæve i et kvarter.
Pensl med æg og bag ved 225°C i 15 minutter.