50 g gær
2 ½ dl lunkent mælk
125 g smeltet smør
2 æg
1 ½ tsk salt
2 tsk sukker
500 g hvedemel
Fyld:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk Maizenamel
2 ½ dl mælk
½ tsk vaniljesukker
Glasur:
100 g flormelis
1 spsk kogende vand
2 spsk cacao
Gæren udrøres med den lunkne mælk. Det smeltede smør, æg, salt og sukker røres i. Melet røres i lidt efter lidt, og dejen æltes godt sammen.
Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter.
Kagecremen laves mens dejen hæver. Æg og sukker piskes sammen i en gryde. Hvedemel og mælk piskes i, og cremen bringes i kog mens der piskes i cremen. Der smages til med vaniljesukker. (Drys sukker over cremen, så der ikke kommer skind på.)
Dejen slås ned og deles i to kugler.
Hver kugle rulles ud til en firkantet plade på ca. 40x40 cm. Denne deles i ca. 8 små firkanter. Herpå lægges ca. en teske af fyldet. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en bolle. Bollerne stilles med lukningen nedad, på en bageplade der er beklædt med bagepapir.
Bages i ovn ved 225° i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
Når bollerne er let afkølede, kan der kommes glasur på.
Flormelis, cacao og det kogende vand røres sammen. Glasuren smøres på bollerne.