Logo

Fødselsdagslagkage - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 lagkage bunde (færdigkøbte) eller hjemmebagte:

150 g smør

150 g sukker (knap 2 dl)

3 æg

150 g hvedemel (2 ½ dl)

1 tsk bagepulver

3 spsk mælk

Makronbund: 150 g marcipan

150 g flormelis (3 dl)

2-3 æggehvider

Creme:

3 æggeblommer

2 spsk sukker

2 spsk Maizenamel

½ liter fløde (13%)

kornene fra 1 stang vanilje

Endvidere:

1 dl jordbærsyltetøj

½ liter piskefløde

ribsgelé, flag og lys

 

Bunde: Rør sukker og smør godt sammen og rør æggene i.

Bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen sammen med mælken.

Bag tre lagkagebunde ved 225°C i 8-10 minutter.

Makronbund: Ælt marcipan, flormelis og æggehvide sammen.

Rul ud hvedemel­lem to stykker bagepapir til en rund plade, som passer med lagkagebundene. Bag ved 200°C i 10 minutter.

Creme: Pisk æg og sukker sammen og pisk makenamel i.

Bring fløden i kog med den flækkede vaniljestang.

Hæld det i æggemassen, mens der piskes.

Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Tag cremen fra varmen og lad den svale af.

Læg lagkagebundene og makronbunden sammen med skiftevis creme og syltetøj.

Dæk øverste bund med et tyndt lag flødeskum, inden lagkagen sprøjtes med flødeskum i kanten og pyntes med geléklatter, lys og flag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.179 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her