3 lagkage bunde (færdigkøbte) eller hjemmebagte:
150 g smør
150 g sukker (knap 2 dl)
3 æg
150 g hvedemel (2 ½ dl)
1 tsk bagepulver
3 spsk mælk
Makronbund: 150 g marcipan
150 g flormelis (3 dl)
2-3 æggehvider
Creme:
3 æggeblommer
2 spsk sukker
2 spsk Maizenamel
½ liter fløde (13%)
kornene fra 1 stang vanilje
Endvidere:
1 dl jordbærsyltetøj
½ liter piskefløde
ribsgelé, flag og lys
Bunde: Rør sukker og smør godt sammen og rør æggene i.
Bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen sammen med mælken.
Bag tre lagkagebunde ved 225°C i 8-10 minutter.
Makronbund: Ælt marcipan, flormelis og æggehvide sammen.
Rul ud hvedemellem to stykker bagepapir til en rund plade, som passer med lagkagebundene. Bag ved 200°C i 10 minutter.
Creme: Pisk æg og sukker sammen og pisk makenamel i.
Bring fløden i kog med den flækkede vaniljestang.
Hæld det i æggemassen, mens der piskes.
Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Tag cremen fra varmen og lad den svale af.
Læg lagkagebundene og makronbunden sammen med skiftevis creme og syltetøj.
Dæk øverste bund med et tyndt lag flødeskum, inden lagkagen sprøjtes med flødeskum i kanten og pyntes med geléklatter, lys og flag.