Smørdej:
200 g sukker
250 g margarine
4 æggeblommer
150 g hvedemel
3 strøgne tsk bagepulver
1 ½ dl mælk
Marengsbund:
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk vanilje
100 g hakkede nødder eller mandler
Pynt:
4 dl piskefløde
4 dl cremefraiche 18%
1 tsk vanilje eller efter behag
Diverse frugter, fx. jordbær, kiwi, druer...
Smørdej: Sukker og margarine røres godt og æggeblommerne røres i.
Hvedemel, bagepulver og mælk røres i.
Marengsbund: Hviderne piskes stive, og sukkeret drysses langsomt i under piskning: Derefter vendes vanilje og sukker i.
Dejen kommes i en bradepande der er beklædt med papir, og marengsen smøres derefter oven på.
Kagen bages på nederste rille ved 200°C i højst en halv time, eller med varmluft ved 175°C i 40 min.
Når kagen er bagt vendes den om ved hjælp af en bageplade eller en bakke, så marengsen kommer i bunden.
Pynt: Fløden piskes meget stiv og creme fraichen røres i og smages til med vanilje.
Cremen kommes på den afkølede kage, og der pyntes med udskårne frugter oven på.