Dej:
3 dl hvedemel
150 g smør
2 spsk sukker
1 æggeblomme
Fyld:
5 dl æblemos
1 ½ dl rasp
100 g marcipan
50 g smør
2 æg
1 spsk hvedemel
Marengs:
3 æggehvider
1 dl sukker
Kom hvedmel, koldt smør i mindre stykker, sukker og æggeblommer i en køkkenmaskine.
Rør det til en jævn dej og lad den hvile i 15-30 min.
Du kan også røre den i hånden.
Tryk dejen ud i en pieform, ca 24 cm i diameter.
Læg æblemos og rasp lagvis i formen.
Riv marcipanen groft, kom den i en køkkenmaskine og tilsæt fedtstoffet.
Slå 1 æg samt 1 æggehvide ud i skålen, tilsæt hvedemel.
Bland det godt og bred derefter dejen ud over æblemosen.
Bages ved 200°C på nederste rille i ca 30 min, lad den køle.
Pisk æggehvider og sukker til marengsen til en tyk dej.
Bred eller sprøjt den over pien.
Bag pien ved 200°C i ca 6 min, så marengsen bliver gylden.
Server pien let afkølet.