Disse muffins er ret specielle, de skal smårevne og falde lidt sammen, inden de overtrækkes med chokoladeglasur og pyntes med mandelsnitter, så bliv ikke forskrækket når du ser kagerne! Godt smager de.
12 muffins:
2 æg
300 g sukker
1 ½ tsk vaniljesukker
1 knivspids salt
4 spsk med lille top kakao
75 g hvedemel
100 g smeltet afsvalet smør
Glasur:
125 g sigtet flormelis
1 spsk kakao
ca. 1 spsk vand
Pynt: Mandelsnitter
De pisker æg og sukker (det meget sukker gør kagerne specielle), heri blandes vaniljesukker, salt, kakao, hvedemel og til sidst det smeltede - men afkølede - smør. Dejen fordeles i 14 smurte muffin- eller linseforme, der stilles tæt i en lille bradepande eller aluform.
Bages ved svag varme, 175°C i 25-30 min.
Ved den lange bagetid bliver kagerne marengsagtige!
Kagerne tages ud, de synker lidt sammen.
Når de er næsten kolde, tages de fra formene og pensles med den sammenrørte chokoladeglasur og pyntes med snittede mandler.