250 g smør
250 g sukker
4 æg
1 dl rom
reven skal af 1 appelsin
400 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Fyld:
100 g marcipan
125 g rosiner
75 g korender
50 g mørk chokolade
75 g cocktailbær
40 g pomeranskal
50 g mandler
3 spsk hvedemel
Glasur:
150 g flormelis
æggehvide
grøn frugtfarve
Pynt:
marcipanroser og blade
Begynd med fyldet. Riv marcipanen på den grove side ag råkostjernet. Hak chokolade, cocktailbær og pomeransskal.
Skold, smut og hak mandlerne.
Bland rosiner, korender, chokolade, cocktailbær, pomeransskal og mandler med de 3 spsk hvedemel.
Rør smør og sukker godt sammen.
Rør æggene i et ad gangen.
Rør rom i og tilsæt reven appelsinskal.
Bland hvedemel og bagepulver og rør det sammen med fyldet.
Kom halvdelen af dejen i en rund velsmurt form på ca. 20 cm i diameter. Fordel den revne marcipan herover og dæk med resten dejen.
Bag kagen ca. 1 time ved 175°C. Lad kagen stå til næste dag.
Rør glasur af flormelis og æggehvide og farv med lidt grøn frugtfarve. Glaser kagen og pynt med marcipanroser og marcipanblade.
Tips: Kagen smager bedst når den bliver bagt dagen før den skal bruges.