1. dag - fordej:
3 dl håndlun vand (37°)
350 g emmermel
1 g gær (som en ært)
2. dag - brøddej:
4 ½ dl håndlun vand (37°)
3 tsk salt
1 spsk olie
500 g emmermel
50 g hasselnødder
Fordej: Vand og hvedemel blandes til en blød dej.
Gæren i blandes og æltes godt ind i dejen.
Henstår tildækket med et fugtigt klæde natten over på et lunt sted.
Brøddej: Hasselnødder, vand, salt, olie og halvdelen af melet blandes i et fad.
Fordejen iblandes.
Resten af melet tilsættes lidt ad gangen og æltes godt.
Dejen sættes til hævning i fadet ca. 1 time et lunt sted.
Dejen deles i 2 og formes til brød.
Efterhæver ca. 1 time under et fugtigt klæde.
Bages ved 200°C i ca. 50 min.