10 g gær
¼ l. vand
¼ l. kærnemælk
1 ½ tsk groft salt
300 g durumhvedemel
300 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt kærnemælk og de øvrige ingredienser.
Slå dejen godt sammen med en grydeske.
Dæk skålen med fx alufolie og stil dejen til hævning i køleskabet i 1 døgn.
Slå dejen igennem med en grydeske.
Dyp 2 spiseskeer i varmt vand og form de 9 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækket i ½ time.
Bag durumbollerne midt i ovnen.
Lad dem køle af på en bagerist.
Hvis de hænger sammen, så skil dem ad.
Tips: Bollerne kan også bages hurtigere. Brug 25 g gær og lunkent
vand. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 ½ time i stedet for 1 døgn.