Logo

Durumboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Durumhvede har et noget højere proteinindhold end almindelig hvede. I denne opskrift bruges durumhvedemelet i nogle super lækre boller. Husk dog at lave dem i god tid, da de skal hæve i et døgn.

 

10 g gær
¼ l. vand
¼ l. kærnemælk
1 ½ tsk groft salt
300 g durumhvedemel
300 g hvedemel

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt kærnemælk og de øvrige ingredienser.
Slå dejen godt sammen med en grydeske.
Dæk skålen med fx alufolie og stil dejen til hævning i køleskabet i 1 døgn.
Slå dejen igennem med en grydeske.
Dyp 2 spiseskeer i varmt vand og form de 9 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækket i ½ time.
Bag durumbollerne midt i ovnen.
Lad dem køle af på en bagerist.
Hvis de hænger sammen, så skil dem ad.

Tips: Bollerne kan også bages hurtigere. Brug 25 g gær og lunkent
vand. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 ½ time i stedet for 1 døgn.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.550 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her