Logo

Oldemors chokoladetærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

125 g smør
125 g flormelis
1 spsk vaniljesukker
125 g chokolade
125 g mandler
60 g hvedemel
4 æg
Glasur:
50 g smør
70 g kakao
1 ½ spsk mælk
1 spsk cognac
½ tsk pulverkaffe - kan udelades
1 dl piskefløde - kan udelades

Smut mandlerne og hak dem eller mal dem.
Bryd chokoladen i småbidder og smelt den i vandbad.
Rør smørret med vaniljesukker og flormelis.
Tilsæt chokoladen med mandler og æggeblommer.
Vend varsomt melet i blandingen og tilføj æggehviderne.
Hæld tærtemassen over i en smurt form, drysset indvendigt med lidt
hvedemel og bag en times tid ved ca. 170°. Afkøl kagen.
Glasur:
Smelt smørret og lad det køle af.
Bland det med kakaoen og rør flormelis og mælk i til glasuren er glat og smidig.
Smag den til med Cognac - stram evt. smagen op med lidt pulverkaffe. Bred glasuren ud på tærten.
Pynt evt. med flødeskum og servér tærten kold.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.804 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her