Kan serveres hele til middagsretter.
2 brød. Tilberedningstid: 25-30 min. Hævetid, i alt: 1¼ time.
Bagetid: 30-35 min. Fryseegnet.
#
Dej 1:
25 g gær
2½ dl vand
1 tsk salt
1 dl yoghurt naturel
60 g sigtemel (1 dl)
60 g hvedemel (1 dl)
ca. 350 g rugmel (6 dl)
Dej 2:
25 g gær
2½ dl vand
2 tsk salt
1 spsk olie
3 spsk kvark eller yoghurt naturel
65 g grahamsmel (1 dl)
ca. 400 g hvedemel (6-7 dl)
1 æg til pensling
*
1. Dej 1: Smuldr gæren og udrør den i lunkent vand.
Tilsæt salt, yoghurt naturel, sigtemel og hvedemel.
Slå dejen godt sammen og tilsæt rugmelet lidt ad gangen til
en smidig dej.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 45 min.
2. Dej 2: Smuldr gæren og udrør den i lunkent vand.
Tilsæt salt, olie, kvark, grahamsmel og hvedemelet.
Slå dejen godt sammen.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30-35 min.
3. Ælt begge deje let sammen hver for sig.
Del hver dej i to portioner og rul dem til tykke pølser.
Sno en lys og en mørk dejpølse om hinanden.
Form to kranse.
4. Læg kransene på bageplade belagt med bagepapir.
Lad kransene efterhæve 25-30 min.
Pensl med sammenpisket æg og bag dem på nederste rille i
ovnen ved 200 °C i 30-35 min.
Kransene brydes ved bordet.