Tærtebund:
1 æg str. M
50 g sukker
300 g hvedemel
150 g smør
Fyld:
ca. 750 g velmodne blommer æbler pærer e.a. fast frugt
2 spsk smør
25 g sukker
Top:
50 g hvedemel
50 g farin sukker eller rå rørsukker
50 g koldt smør
50 g hakkede nøddekerner eller nøddeflager
¼ til ½ tsk stødt kanel
Tærtedej:
Pisk æg og sukker tykt, rør melet i og smuldr smørret i dejen, der æltes glat og lægges køligt i en times tid.
Rul dejen ud. Beklæd en tærteform af metal ca. 24 cm i diameter med dejen, prik bunden og sæt tærten koldt.
Læg et stykke bagepapir i bunden af tærten.
Fyld op med tørrede bønner eller ris og forbag tærten ved 200°C ca. 15 min.
Tag bunden ud og fjern papir og fyld.
Afkøl og gem bønner eller ris til en anden bagning, de kan bruges mange gange.
Fyld:
Udsten eller udkern og skræl eventuelt frugten og skær den i passende
stykker.
Varm frugten igennem i smør, ca. 1 min.
Drys sukker på og lad den afkøle en smule.
Top:
Hak og smuldr alle ingredienserne til toppingen sammen, fordel ⅓ af
den i bunden af tærten, læg frugten oven på og fordel den resternde
topping øverst.
Bag tærten færdig ved 200°C ca. 20 min. til den er gylden og sprød.