Logo

Den rigtige kransekage med 18 ringe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1000 g kransekage xx eller bittermasse
500 g sukker
ca 180 g æggehvider
Rester af massen bruges til konfekt hvor der yderligere skal
55 g æggehvider i massen, som stilles på køl ca 3 timer
 
Kransekage bages ved 200°C
1-12 bages sammen
13-18 bages sammen
indtil de er gylden brune 7-10 min
 
Konfektens bages ved 230°C til de er gyldenbrune ca 7-10 min.    kransekage xx eller bittermasse kan købes hos bageren.
Kansekage eller bittermasse blandes sammen med sukker til der ikke er flere klumper i, derefter tilsættes hviderne lidt efter lidt til det hænger sammen og kan formes uden det flækker, det er ikke sikkert at alle hviderne skal i.
Glasur:
2 æggehvider røres med flormelis
Den skal være godt tyk, så skeen næsten sidder fast.
Sådan:
top 5 g rulles til en kugle
fra 1 - 18 rulles til stænger og samles til kranse
1  10 g
2  10 g
3  15 g
4  20 g
5  25 g
6  30 g
7  35 g
8  40 g
9  45 g
10 50 g
11 55 g
12 65 g
13 75 g
14 85 g
15 90 g
16 95 g
17 105 g
18 115 g
Kan også bruges til horn, men så skal 1- 16 rulles som cigar, 17 & 18 skal være lige i enderne og når de er samlet skal trykkes skæve..
Kransene afkøles, hvorefter glasuren kommes på.
Lad det stå ca en halv time før det samles.
Sættes sammen 3 og 3 hvorefter det hele samles.
For at få det til at hænge sammen, skal der smøres smeltet chokolade rundt på toppen af kransene.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (14 stemmer)
Siden er blevet set 5.410 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
53819-12-2010 12:44:21 Frank Rimmer
Sandt, sandt, det er den gode gamle opskrift.
Den samme som vi brugte da jeg var bager først i tresserne.
Og den som jeg stadig bruger ved festlige lejligheder
F.R.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her