# Ingredienser:
3 dl færdiglavet kaffe (gerne en rest fra dagens kaffetår)
300 g sukker eller brun farin (kagen bliver lidt mere krydret med farin)
1 tsk stødt kanel, med top
½ tsk stødte nelliker
2 dl rosiner (120 g)
2 tsk vaniljesukker
50 g smør eller margarine
200 g hvedemel
1 tsk natron, strøget
*
Kom kaffe, sukker, kanel, nelliker, vanilje og smør i en tykbundet gryde.
Bring det i kog, rør af og til, og lad kaffemasse koge for kraftig varme uden låg i ca. 3 min.
Gryden tages af varmen og afsvales fuldstændig, inden hvedemel og natron røres i.
Dejen bages herefter i en smurt, raspstrøet form
- (en springform, gør det lettere at få kagen ud af formen)
Bages ved 175 °C i ca 40 min.
Afsvales lidt i formen inden den vendes ud.
Tips: Holder sig frisk i mange dage, hvis ikke den bliver spist med det samme.