Logo

Dejlige lette boller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det er vigtigt, at bollerne hæver i den tid, der er skrevet.

ca. 800 g hvedemel
50 g margarine
100 g sukker
1 tsk salt
50 g gær
0,5 l mælk
1 æg

Tag 750 g af melet og smuldre de 50 g margarine i. Tilsæt sukker og salt. Lun mælken, den må ikke være for varm. Rør gæren ud heri. Piske ægget i. Hæld væden i melblandingen og ælt godt. Tilsæt hvedemel, til dejen er blød og smidig. Lad dejen hæve i en skål med film over i 1 time. Slå dejen ned og tril til boller, der hæver på bageplader, der er beklædt med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 1,5 time. Pensl bollerne med mælk og bag dem i en forvarmet ovn, på 200ºC i ca. 17 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.371 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her