"Dia de los muertos" er en mexicansk festdag til ære for de døde, som fejres i november. Lav disse kager med en rigtig god chokolade blandet med kanel og råsukker.
16 stk. cupcakes:
265 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
175 g god chokolade (mindst 55 % kakao)
1 ¼ dl mælk
125 g smør ved stuetemperatur
150 g farin
4 æg, delt i blommer og hvider
1 knivspids salt til æggehviderne
1 tsk vaniljeessens
Kanelsmørcreme:
125 g smør
300 g flormelis
1 spsk mælk
1 tsk vaniljeessen
1 tsk stødt kanel
Pynt:
stødt kanel eller rødt og grønt sukker
sukkerkranier og korslagte knogler samt sølvkugler
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland de tørre ingredienser, og stil dem til side.
B. Smelt chokoladen i mælken i en skål over en gryde simrende vand eller i mikroovn.
Tag gryden af, så snart chokoladen er smeltet, rør godt, og stil den til afkøling.
Rør smør og farin cremet og luftigt.
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og rør godt mellem hver af dem.
Tilsæt chokoladeblandingen og vaniljeessens og rør, til alt er godt blandet.
Tilsæt melblandingen i tre omgange og rør grundigt, til melet er optaget.
C. Pisk æggehviderne med salt, til de er stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i 20-25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Kanelsmørcreme: Rør smør og flormelis lyst og luftigt.
Tilsæt mælk, vaniljeessens og kanel og bliv ved med at piske, til konsistensen er god og smørbar.
Fordel cremen over de kolde kager, og pynt dem.
Pynt: Drys med kanel eller rødt og grønt sukker, og sæt evt. sukkerkranier, korslagte knogler, blomster og lign. på.