125 g smør eller margarine
1 dl mørk farin
70 g malede mandler
2 æg
2 ½ dl hvedemel
½ tsk hjortetaksalt
25 g hasselnødder
smør eller margarine til pladen
Creme:
3 spsk smør eller margarine
1 dl flormelis
2 spsk vaniljesukker
1 æggeblomme
1 spsk kakao
2 spsk stærk nybrygget kaffe
Smelt fedtstoffet og rør farinen i.
Lad blandingen køle og lad den stivne i køleskabet i ca. 45 minutter.
Rør blandingen lidt blød.
Tilsæt de malede mandler og 1 æg.
Bland hvedemel med hjortetaksalt og tilsæt det.
Stil dejen i køleskab i ca. 1 time.
Rul dejen ud på et let melet bord og stik ca 60 hjerter ud med en
kageform.
Hak hasselnødderne groft.
Del 1 æg og pisk æggehviden let.
Pensl halvdelen af hjerterne med æggehvider og drys dem med
hasselnødder.
Læg alle hjerterne på smurte plader og bag dem 7-8 minutter ved 175°C.
Lad dem køle helt.
Rør fedtstof, flormelis og vaniljesukker luftigt.
Bland æggeblommen, kakao og kaffe i.
Bred chokoladecremen på kagerne uden nødder.
Læg kagerne med nødder ovenpå.