50 g gær
1 tsk sukker
9 dl vand
1 ½ kg hvedemel
1 spsk salt
1 spsk olie
Rør gæren med sukker og 1 dl håndvarmt vand.
Lad det stå, til det skummer.
Sigt hvedemel og salt ned i en stor skål.
Lav et krater i midten.
Hæld gæren i og derefter resten af vandet og olien.
Rør det sammen.
Ælt dejen på et melet bord, til den er glat og elastisk.
Læg den i en smurt skål og dæk med smurt husholdningsfilm.
Lad den hæve til dobbelt størrelse, ca 2 timer.
Slå dejen ned og ælt den igennem.
Del dejen i to portioner, hver portion deles i 2 stykker, det ene dobbelt så stort som det andet.
Ælt dem og form dem til runde brød.
Læg de små brød oven på de store .
Sæt brødene på bagepapir og stik skaftet af en grydeske midt ned gennem de to lag, så de hænger sammen.
Dæk brødene med smurt film, lad dem hæve i 30 minutter, og bag dem i en varm ovn ved 220°C i 40 minutter.
Lad dem køle på bageristen.