50 g gær
3 spsk vand
5 dl lun mælk
3 spsk olie
2–3 tsk salt
1 ½ spsk honning
50 g groft hakket hasselnødder
125 g dadler uden sten
800 g hvedemel
Æg til pensling.
Dadlerne kan evt. køres igennem en blender, og det samme med nødderne.
Gæren opløses i vand og blandes i den lune mælk.
Tilsæt olie, salt, honning, dadler og nødder.
Sørg for at nødder og dadler ikke klumper for meget sammen.
Tilsæt melet – lidt af gangen.
Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 minutter.
Tag dejen ud på et hvedemel drysset bord, og form til boller.
Læg bollerne på bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efter hæve tildækket i ca. 20 minutter.
Pensl bollerne med et sammen pisket æg.
Bollerne bages i midten i en forvarmet ovn ved 200ºC 15–20 min.