En "crepe suzette" er tynd pandekage fyldt med en smørcreme med appelsinlikør som Grand Marnier, Cointreau, Triple Sec, Curacao el. lign. og flamberet lige inden serveringen. Her er kageudgaven, som er overtrukket med den samme smørcreme, som bruges i crepes suzette.
12 stk. cupcakes:
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
125 g smør ved stuetemperatur
150 g sukker
2 æg
saft og fintrevet skal af en mellemstor økologisk appelsin
2 spsk orangelikør (se herover)
Suzette-smørcreme:
160 g smør ved stuetemperatur
150 g sukker
saft og fintrevet skal af 1 mellemstor økologisk appelsin
4 spsk orangelikør
kandiseret appelsinskal til pynt
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert af dem.
Tilsæt appelsinskal.
Bland appelsinsaft og appelsinlikør, og tilsæt evt. vand, til du har 1 ½ dl.
Tilsæt melblandingen i skiftevis med væsken, og rør, til dejen er glat.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i 20-25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Smørcreme:
Pisk smør og sukker lyst og luftigt, og tilsæt langsomt appelsinsaft og -skal, mens du fortsat pisker.
Hæld forsigtigt likøren i lidt efter lidt for at undgå, at smørcremen skiller.
Fortsæt med at piske, til konsistensen er smørbar.
Smør cremen på de afkølede kager, og pynt med kandiseret appelsinskal. Smørcremen stivner hurtigt, så sørg for at overtrække kagerne, mens den endnu er blød.
Tips: Suzette-smørcremen er en udfordring, men du kan erstatte den med appelsinglasur:
200 g sukker
25 g majsstivelse (Maizena)
2 ½ dl appeLsinsaft, helst friskpresset
1 tsk citronsaft
30 g smør
orange frugtfarve (kan evt. udelades)
Bland sukker og Maizena i en gryde over svag varme.
Tilsæt citrussaft lidt efter lidt og rør, til alt er godt blandet.
Tilsæt smør og lad blandingen koge på lille blus, mens du hele tiden rører, til den bliver tyk og blank.
Tag den af varmen, og køl den af.
Rør frugtfarve i, og overtræk de kolde kager.