Denne kage vandt 3. premie i en kagekonkurrence mellem 40 bagere fra Østjylland 1996.
Fragilité-boller:
250 g kransekagemasse
150 g æggehvider
250 g æggehvider
250 g sukker
Cognac-creme:
2 ½ dl piskefløde
50 g hvid chokolade
2 spsk cognac
Cognacgelé:
1 dl vand
100 g sukker
¾ dl cognac
3 blade husblas
Bunde:
Blødgør kransekagemassen med hænderne ved at tilsætte de 150 g æggehvider lidt ad gangen. Pisk de 250 g æggehvider til en stiv masse. Tilsæt sukker lidt ad gangen under omrøring. Bland med forsigtighed de stive æggehvider i kransekagemassen. Vend hviden i lidt ad gangen med forsigtig hånd. Sprøjt massen ud i 40 toppe på en plade med bagepapir. Bages 35 minutter ved 160°.
Cognac-creme:
Bring piskefløden næsten i kog. 50 g chokoladeknapper tilsættes, rør rundt til de er smeltede. Lad fløden stå, til den er kølet lidt af. Cognac tilsættes. Cognac-cremen skal derefter stå på køl i køleskabet et døgn.
Cognacgelé:
Vandet gives et opkog sammen med sukkeret. Tilsæt 3 blade opblødt husblas. Lad massen køle lidt af. Tilsæt ¾ dl cognac. Lad geléen stå på køl et døgn i køleskabet.
NB: Hvis man ikke får brugt al geléen, kan den sagtens fryses til senere brug.
Sådan laves Cognac-drømmene:
Sprøjt en ring af cognacfløde rundt langs kanten på en fragilitébolle. Kom cognacgelé indeni ringen. Sæt en anden fragilitébolle ovenpå. Pynt med pistacie. Man kan også drysse halvdelen af fragilitébollerne med hakkede nødder inden bagningen, så de så at sige er pyntede. Fragilitéboller, som ikke er lagt sammen med creme, kan fryses.