Logo

Citronkage med marengs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g smør
2 tsk bagepulver
2 dl mælk
4 æg
250 g sukker
250 g flormelis
200 g hvedemel
reven skal af 1 citron
150 g kartoffelmel

Rør det blødgjorte smør med sukker, til det er let og smidigt.
Del æggene og rør blommerne i én af gangen.
Rør godt mellem hver.
Sigt hvedemel og kartoffelmel sammen med bagepulver.
Rør det i dejen skiftevis med mælken.
Hæld dejen i en lille bradepande eller alu-form, smurt eller beklædt bagepapir.
Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175°C i ca 20 min.
Tilbered marengsen. Pisk hviderne meget stive.
Sigt halvdelen af flormeliset og rør det i.
Sigt resten af flormeliset og vend det forsigtigt i sammen med citronskal.
Bred marengsen over den halvbagte kage.
Fortsæt bagningen ca 15 min til marengsen er lysbrun.
Afkøles i form

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.660 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her